Om oss

 

 Vi vill berätta om en plats i världen där kontrasterna är stora och färgerna starka. 

SON - Style of Norrland grundades våren 2014 efter att grundaren Jimmy Renlund själv ville ha en skjorta med de samiska färgerna som visade hans ursprung. Eftersom det inte fanns några på marknaden och inte heller var möjligt att tillverka enbart ett exemplar så bestämde han sig för att söka upp en fabrik som kunde tillverka skjortorna och sedan sälja resterande till vänner.

Efter att fått tips av en vän som hade släktingar i Bangladesh som ägde en fabrik så åkte Jimmy dit för att själv titta på fabriken och se på arbetsvillkoren. Allt såg bra ut och efter att ha förhandlat ner volymerna från 10 000 skjortor till mer hanterbara 1500 skjortor så var första beställningen gjord och klädmärket Style of Norrland var igång på allvar.

När nästa skjorta skulle tillverkas 2015 bestämdes det att flytta produktionen till Europa för att få den mer lokal. I Estland hittade vi ett fantastiskt bra skrädderi, och i det området har alla skjortor efter det tillverkats.

Nu har vi all produktion i Europa och Turkiet, och har breddat sortimentet. Vi arbetar ständigt med att ta fram nya produkter, mönster, tyger och detaljer som gör det där extra. Vi lägger ner tid på att skapa något unikt och stilrent. Något som inte finns någon annan stans. Vi hoppas att du ska trivas i ditt plagg från oss, och att du ska bära den med stolthet.

Vi är det nordligaste klädmärket som tillverkar allt från strumpa till skjorta och har som mål att ändra Sveriges modekarta.

 

Jimmy Renlund, Luleå 26/2-2019

 

 

 

Kontakt:

Mail; info@styleofnorrland.se

Telefon: +46703371650

Style of Norrland AB

Organization Number: 559154-8101

Storgatan 25, 97231 Luleå